Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Η συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία για το εμπόριο, μετά το Brexit, η γερμανική οικονομία καθώς και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2020.Οι ημερομηνίες-κλειδιά.

TAGS STRATFOR

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Ενώ η κλοπή λογαριασμού δεν αποτελεί νέα τακτική, οι απατεώνες εστιάζουν όλο και περισσότερο τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τύπο επίθεσης, καθώς τις περισσότερες φορές είναι πιο επικερδής, τονίζει η Kaspersky.

Τα κίνητρα της Τουρκίας για εμπλοκή στη Λιβύη

Τα κίνητρα της Τουρκίας για εμπλοκή στη Λιβύη

Με την αποστολή στρατού στη Λιβύη, ο Ερντογάν ελπίζει πως θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του στη Μεσόγειο και θα αναδειχθεί ως ένας αποφασιστικός ηγέτης που προβάλλει την ισχύ της Τουρκίας παγκοσμίως. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού και ο ρόλος της οικονομίας.

TAGS STRATFOR

«Καμπανάκι» ή «Αρμαγεδδών» η δολοφονία Σουλεϊμανί;

«Καμπανάκι» ή «Αρμαγεδδών» η δολοφονία Σουλεϊμανί;

H ιρανική υπερηφάνεια και η αμερικανική αλαζονεία δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, γράφει ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία

Οι επιθετικές εμπορικές ενέργειες Τραμπ θα συνεχίσουν να προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία φέτος, αν και ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες πριν τις εκλογές. Εντείνεται ο ανταγωνισμός για τεχνολογική υπεροχή, ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

TAGS STRATFOR

Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Το «νέο στρατηγικό όπλο» που υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κίνδυνος κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια προστασίας του καθεστώτος, ο κίνδυνος νέων πυρηνικών δοκιμών και οι «κόκκινες γραμμές» Ρωσίας και Κίνας.

Γιατί η Τεχεράνη δεν θα τραβήξει το σχοινί στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Τα τεράστια πλήγματα που προκαλούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και ποια όπλα δεν θέλει να δώσει η Τεχεράνη στην Ουάσιγκτον. Η κοινωνική αναταραχή, οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές επιδιώξεις.

Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει από τον πόλεμο στη Λιβύη

Η στρατιωτική ενίσχυση της Τρίπολης και γιατί δεν δείχνει αρκετή για να εξασφαλίσει την επικράτηση της GNA. Οι ισχυρές συμμαχίες του Χάφταρ, τα υποδεέστερα τουρκικά όπλα και ο «άγνωστος x» της Μόσχας. Πώς γύρισε μπούμερανγκ η «συμφωνία» για την ΑΟΖ.

Stratfor: Η Τεχεράνη επιλέγει τον δρόμο της κλιμάκωσης

Ιδιαίτερης σημασίας η επιλογή του Ιράν να εξαπολύσει βαλλιστικούς πυραύλους από το έδαφός της εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον. Υψηλή πιθανότητα να ξεκινά ένα σπιράλ επιθέσεων-αντεπιθέσεων.

Κίνδυνος διάρρηξης των δεσμών ΗΠΑ-Ιράκ

Η δολοφονία Σουλεϊμανί ανέτρεψε τα δεδομένα για τη χώρα. Γιατί το πιθανότερο είναι πως θα ζητήσει αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών. Πώς θα αντιδράσει η υπερδύναμη και πώς θα κινηθεί η Τεχεράνη. Ερώτημα η συνέχιση της μάχης κατά του ISIS.

Η Αγκυρα «καίγεται» να σώσει την κυβέρνηση της Τρίπολης

Stratfor: Οι ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Τέλος εποχής για την επιρροή του Ιράν στη Συρία

Το παιχνίδι της Τουρκίας στο μέτωπο της Λιβύης

Το μίνι ντιλ ΗΠΑ-Κίνας δεν κλείνει τα μεγάλα μέτωπα

Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη ρωσική αρκούδα

Οι εκλογές στις ΗΠΑ ρυθμιστής των εξελίξεων το 2020

Η ευκαιρία της Γαλλίας να ηγηθεί της Ευρώπης

Η νίκη των Δημοκρατικών και η επόμενη ημέρα για το Χονγκ Κονγκ

v