Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

DR. MONEY

Ίσως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά

Ίσως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά

H διαδικασία της δημιουργικής καταστροφής θεωρείτο αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος πριν από το 2008. Όχι όμως πλέον. Από τη Γουόλ Στριτ στην Αθήνα, το ράλι σε μετοχές και ομόλογα ίσως δείχνει το μέλλον.

Αυτός ο εθισμός δεν κάνει καλό 

Αυτός ο εθισμός δεν κάνει καλό 

Ο εθισμός είναι κάτι που δύσκολα εγκαταλείπεται. Όσο μάλιστα αυτά που τον συντηρούν στην οικονομία δεν αλλάζουν, τόσο περισσότερα ζόμπι παράγει και ζημιά προκαλεί μεσομακροπρόθεσμα. 

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό; 

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό; 

Στους πολιτικούς αρέσει να είναι ευχάριστοι, δίνοντας αυξήσεις σε  συντάξεις και αλλού. Όμως, συνήθως ξεχνούν να μας πουν ποιοι θα τις χρηματοδοτήσουν.

Οι επιτροπές δεν φέρνουν την ανάπτυξη

Οι επιτροπές δεν φέρνουν την ανάπτυξη

Στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να δημιουργούνται συχνά επιτροπές για να εκπονούν σχέδια ή υπουργεία για να συντονίσουν το κυβερνητικό έργο. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά διαχρονικά αλλά συνήθειες δεν αλλάζουμε.

Συνεχίζουμε να σκάβουμε τον λάκκο μας

Συνεχίζουμε να σκάβουμε τον λάκκο μας

Όταν κάποιος συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη, διογκώνοντας το πρόβλημα, ο νόμος των πιθανοτήτων υπαγορεύει πως αργά ή γρήγορα θα υποστεί τα ίδια και χειρότερα με το παρελθόν.

Δάνεια από funds για μικρομεσαίες εταιρείες

Σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ο δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες δεν είναι μονόδρομος. Καιρός να ακολουθήσει κι η Ελλάδα με το direct lending από funds.

Οι φούσκες σπάνε χωρίς προειδοποίηση

Όταν όλοι περιμένουν ανάπτυξη και ράλι και επιβεβαιώνονται επί σειρά ετών, συνήθως εθίζονται στο κυνήγι της απόδοσης και ξεχνούν πως υπάρχει και η πτώση.

To μαξιλάρι ρευστότητας και τα μάτια σας

Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες. Καλό το στόρι για τις μεταρρυθμίσεις, το πρωτογενές πλεόνασμα και τις αναβαθμίσεις, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα λεφτά στο τραπέζι.

Έτοιμο το σύστημα «Μαζί» για κόκκινες κάρτες σε υπουργούς

Το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί», για την παρακολούθηση, συντονισμό και αξιολόγηση του έργου των υπουργείων, είναι πλήρως λειτουργικό από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και απειλεί με κόκκινες κάρτες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το λάθος που επαναλαμβάνεται δύο αιώνες

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει αρκετές φορές στη σύγχρονη ιστορία της. Οι χρεοκοπίες έχουν κάτι κοινό αλλά διαδοχικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να το αγνοούν, κάνοντας το ίδιο λάθος. Μήπως να το αλλάζαμε; 

ΔΝΤ: Η αρχή ενός προδιαγεγραμμένου τέλους

Πόσοι είναι οι μπαταχτσήδες στα στεγαστικά δάνεια;

Το μετέωρο βήμα του αγωγού EastMed

Το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά

Ο Ερντογάν ποντάρει στο QE!

Σε τι μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα

Μην πυροβολείτε τον αγγελιαφόρο (Σταϊκούρα)

Είναι τόσο δύσκολο;

Οι παλιές «αμαρτίες» των τραπεζών θα πληρωθούν

Με 80ρηδες δεν καταπολεμάτε το brain drain

v