Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

BlackRock: Στο επίκεντρο της στρατηγικής των $7 τρισ. το περιβάλλον

Ο CEO της μεγαλύτερης διαχειρίστριας επενδύσεων παγκοσμίως ζήτησε από τα εταιρικά διοικητικά συμβούλια να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη δημόσια θέση της.

BlackRock: Στο επίκεντρο της στρατηγικής των $7 τρισ. το περιβάλλον

Προειδοποιήσεις με αποδέκτες τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη δημόσια θέση της μεγαλύτερης διαχειρίστριας επενδύσεων παγκοσμίως, εν μέσων αυξημένων ανησυχιών για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους CEO, ο Fink αναφέρει ότι πρέπει να δράσουν ή αλλιώς να αντιμετωπίσουν την αυξημένη οργή από τους επενδυτές, που ανησυχούν για το πώς οι μη βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές θα μπορούσαν να περιορίσουν τον μελλοντικό πλούτο.

Οπως είπε, η BlackRock θα εγκαταλείψει επενδύσεις που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών θερμικού άνθρακα, καθώς συμμετέχει σε αυτό που χαρακτήρισε «θεμελιώδη αναμόρφωση της οικονομίας».

Η παρέμβαση του Fink έρχεται σε μια εποχή που οι επενδυτές πιέζουν όλο και περισσότερο τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η μετατόπιση των παγκόσμιων επενδυτικών τάσεων προς τους μεγάλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η BlackRock, με assets αξίας 7 τρισ. δολαρίων, την έχει καταστήσει ισχυρό μοχλό για την επιβολή ευρύτερης εταιρικής δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v