Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

FT.COM

Νταβός 2020: Ποια είναι τα καυτά θέματα του φετινού φόρουμ

Νταβός 2020: Ποια είναι τα καυτά θέματα του φετινού φόρουμ

Εμπόριο, ανάπτυξη, τεχνολογικοί κολοσσοί και κλιματική αλλαγή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Nταβός. Ποιες είναι οι ανησυχίες για την επιστροφή Τραμπ. Τι σηματοδοτεί η παρουσία της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

To blame game του Πούτιν για τον Μεντβέντεφ

To blame game του Πούτιν για τον Μεντβέντεφ

Πού αποσκοπεί η πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου να αλλάξει την κυβέρνηση Μεντβέντεφ. Η ψευδαίσθηση του κοινωνικού συμβολαίου και ο χειρισμός της δυσαρέσκειας. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου.

Πώς μπορεί να «φρενάρει» o S&P 500

Πώς μπορεί να «φρενάρει» o S&P 500

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η μείωση των εταιρικών κερδών, οι υψηλές αποτιμήσεις και ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δείκτη προς τα ρεκόρ.

Τεχνολογικές μετοχές και… bitcoin σε ρόλο «ασφαλών λιμένων»

Τεχνολογικές μετοχές και… bitcoin σε ρόλο «ασφαλών λιμένων»

Η χαλαρή νομισματική πολιτική έχει αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με το τι θεωρείται ασφαλές καταφύγιο. Τι δείχνει η άνοδος του bitcoin μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί. Ο ρόλος του δολαρίου, οι χαμηλές αποδόσεις των treasuries και το ράλι των «FANG».

Δημογραφική «βόμβα» απειλεί την Ευρώπη

Δημογραφική «βόμβα» απειλεί την Ευρώπη

Η γήρανση του πληθυσμού συνιστά οικονομική πρόκληση για τις ευρωπαϊκές χώρες. Τι δείχνουν οι δημογραφικές τάσεις και η σύγκριση με τις αναδυόμενες οικονομίες. Γιατί το πλήγμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ευρωπαϊκό Νότο.

Brexit: Το επικρατέστερο σενάριο για μια εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη

Η θέση της Βρετανίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις θα είναι πιο ισχυρή σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο συνομιλιών. Τι αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Μαρκ Κάρνεϊ. Γιατί είναι πιο πιθανή μια περιορισμένη εμπορική συμφωνία.

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

Η ανάγκη επιστροφής στον «καπιταλισμό του μετόχου» και τα αιτήματα της νέας γενιάς. Γιατί αν δεν γίνουν τώρα κρίσιμες αλλαγές, πολλές εταιρείες θα… χάσουν το τρένο. Οι επενδύσεις και οι παράγοντες του φόβου και της απληστίας.

Τα μέτωπα που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης το 2020

Τις εκτιμήσεις τους για τα καυτά διεθνή μέτωπα καταθέτουν οι ανταποκριτές των Financial Times. Ο επικίνδυνος Τραμπ και η στασιμότητα που αναμένεται να συνεχιστεί την Ευρώπη. Τα προβλήματα της Κίνας και οι μεγάλοι πονοκέφαλοι του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το στοίχημα της ανάκαμψης κρύβει ρίσκα για τους επενδυτές

Διάψευση των προσδοκιών για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη το 2020 μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική διόρθωση τις χρηματιστηριακές αγορές. Γιατί είναι κομβική η επίδοση της κινεζικής οικονομίας. Τα σινιάλα από τα ομόλογα.

To Ιράν εξετάζει πως θα απαντήσει στις ΗΠΑ

H Tεχεράνη θέλει να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για εκδίκηση αλλά δεν θέλει να εμπλακεί σε κανονικό πόλεμο. Η στάση των σκληροπυρηνικών και οι εκκλήσεις των μετριοπαθών για αυτοσυγκράτηση. Ο ρόλος των ιρανικών πολιτοφυλακών.

Οι προβλέψεις 10 μεγάλων οίκων για μετοχές και ομόλογα ΗΠΑ

Η Νορβηγία και τα διλήμματα για το κοίτασμα των $100 δισ.

Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός

Γιατί δεν πρέπει να ξεγράψετε τον Τραμπ

Κινούνται οι τεκτονικές πλάκες της ευρωζώνης

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

To τέλος της αμερικανικής κυριαρχίας στη Μέση Ανατολή

Γιατί η γρίπη των χοίρων απειλεί την οικονομία

Η λιτότητα κατέστρεψε το πολιτικό κέντρο στην ΕΕ

Πέντε στοιχεία που θα κρίνουν την πορεία του πετρελαίου

v